Ana SayfaPazarlamaWeb sitesi yönetiminde zaman kazandıracak 21 blog aracı

Web sitesi yönetiminde zaman kazandıracak 21 blog aracı

-

Kurumsal web sitelerinden kişisel bloglara kadar herkesin içerik hazırlarken yaşadığı sorunların başında “konu” bulmak yer almaktadır. Anahtar kelime araştırması yapmak, popüler konulara göz atmak ve doğru içerikleri keşfetmek için işleri kolaylaştırmak istiyorsanız “yeni içerikler keşfetmenizi sağlayacak 21 araç” önerilerimize göz atabilirsiniz. Bu araç önerileri ile yeni konular keşfedebilir, bu konuları doğru şekilde yayınlayabilir, içeriklerinizi takip ederek analiz edebilir ve sosyal medya paylaşımlarıyla hedef kitlenize ulaşabilirsiniz.

İçerik fikirleri için kullanılacak blog araçları

Google Trendler

Google Trendler, Google’ın tarafından sunulan ve trendlerin keşfedilmesini sağlayan ücretsiz bir hizmettir. Google üzerinden yapılan sorgularda, anahtar kelimelerin ne sıklıkla arandığını gösteren Trendler, dünyanın çeşitli bölgelerinde ve dillerinde destek sağlamaktadır. Google, tüketicilerin aramalarından veri topladığı için Google Trendler verileri güvenilirdir ve kullanıcıların daha iyi anlaşılmasını sağlar.  Google Trendler’in avantajları şunlardır:

  • Sıcak, yeni konuları keşfetmek
  • Niş alanlar bulmak
  • Daha net hedeflemeler için kullanıcı eğilimlerini izlemek

Quora

300 milyon kişi tarafından kullanılan Quora, kullanıcıların yaşadığı sorunların öğrenilmesini sağlıyor. Üstelik popüler konular, gündemde nelerin olduğunu keşfetmek için de Quora en çok kullanılacak platformlardan birisi.  Üstelik ücretsiz olarak kullanılacak olması, platformu çok daha cazip hale getirmektedir. Quora’yı içerik pazarlamasında nasıl kullanacağını öğrendikten sonra bu platformdan maksimum verim alabilirsiniz. Quora’nın diğer avantajları şunlardır:

  • Marka keşfi ve blog tanıtımı
  • Blog fikirleri bulma
  • Hedef kitlenize ulaşma ve anlama

Hubspot

İçeriklerinizi oluştururken eğer başlıklarınızı atmada başarılı değilseniz Hubspot’tan yardım alabilirsiniz. Blog konu oluşturucu olarak adlandırılan aracıyla zaman kazandıran Hubspot, kelimeleri girdikten sonra blog fikirleri ver seçeneği ile yeni içeriklerin keşfedilmesini de sağlamaktadır. Ücretsiz olarak sunulan araç, yeni keşifler yapmanızı sağlar.

Ubersuggest

Ubersuggest, alan adınızı ya da anahtar kelimelerinizi girerek yeni keşifler yapabileceğiniz bir alandır. İlgilendiğiniz niş bir alanda olabildiğince detaylı bir analiz gerçekleştirmek istiyorsanız Ubersuggest ile bunu yapabilirsiniz. Anahtar kelimeler, içerik fikirleri, anahtar kelime takibi ve SEO denetimi gibi pek çok özel araçtan da destek alabilirsiniz.

Anahtar kelimeleri seçmek için kullanılacak blog araçları

Semrush

Sektörün en gözde araçlarından birisi olan Semrush, blog ve içerik yazarlarının derin analizler yaparak yeni konular keşfetmesini sağlamaktadır Anahtar kelimelerle ya da rakip web site analizleriyle yapabileceğiniz bu keşiflerde sektördeki tüm metriklere daha fazla hakim olarak güçlü içerikler oluşturabilirsiniz. 50’i aşkın araç, günlük SERP takibi, teknik SEO denetimleri gibi bir dizi araç Semrush ile sunulmaktadır. Üstelik 7 günlük ücretsiz deneme süresi de kullanılabilir.

Ahrefs

Sektörde Semrush ile en popüler bir diğer araç Ahrefs’tir. Bloglarının performansını analiz eden ve SEO konusunda destek sağlayan Ahrefs, rakip analizi ve yeni anahtar kelime keşiflerinde de kullanıcı dostudur. Kapsamlı veriler sağlaması sayesinde ise daha iyi Google sıralamalarının alınması için kullanıcıların pek çok avantajı olacaktır.

İçerik takibi yapmak ve takvim oluşturmak için kullanılacak blog araçları

Anahtar kelime ve içerik keşfederken çalışmaları not alacağınız bir uygulamaya ihtiyacınız olacaktır.

Trello

Proje takibi için en çok kullanılan platformlardan birisi olan Trello, ekip çalışmalarını da destekliyor.  Ücretsiz hesap açarak kullanılabileceğiniz Trello’da tüm içerikleriniz için bir takvim oluşturabilir ve takviminiz dahilinde içeriklerinizi planlayabilirsiniz. İşlerinizdeki tüm detaylara hakim olabileceğiniz Trello’da yapacağınız anahtar kelime ve konu araştırmalarını da not alabilirsiniz.

Jira

Proje izleme ve yönetme konusunda bir diğer alternatif ise Jira. Yazılım geliştirme aracı olarak da kullanılan bu platformda, ekiplerin çalışması için ortak pek çok nokta bulunmaktadır. Yol haritaları oluşturmak, kullanıcı hikayeleri yazmak, kullanıcılara görevler atamak, proje takibini yapmak ve alt görevler gibi pek çok araç Jira’da kullanıma sunulmaktadır.

HubSpot

120’den fazla ülkede desteklenen HubSpot’ta 135.000’den fazla kullanıcı bulunuyor. Pazarlama ve satış platformu olarak kullanılabilecek HubSpot’ta potansiyel müşterilere erişim konusunda güçlü destekler sağlanmaktadır. Üstelik web sitesinin performans takibi de yapılabilir.

Google E-Tablolar

Ücretsiz, daha sade bir çözüm arayanlar için Google E-Tablolar ön plana çıkmaktadır.  Online olarak tablolar oluşturmanıza ve düzenlemenize olanak tanıyan Google E-Tablolar, çizimlerden grafiklere kadar farklı çalışmalar için esnektir. İçerik fikirlerinizi buraya not alabilir, özel tablolar ile takibi yapabilirsiniz.

Todoist

Todoist’in yapılacaklar listesi, iş takibini kolaylaştırır. Bu nedenle ne yapacağınızı oturup düşünmek yerine Todoist’e göz atarak bir sonraki işinizi yapmaya başlayabilirsiniz.

Blog görselleri ve görselleri oluşturmak için araçlar

Blog içeriklerinde doğru görseller oluşturmak kullanıcıların daha fazla dikkatini çekecektir. Bu konuda aşağıda yer alan 3 alternatifi tercih edebilirsiniz.

Meme Generator

Paylaşılabilir görseller ve içerikler için Meme Generator’dan yardım alabilirsiniz. Basit bir şekilde meme oluşturabileceğiniz araçta GIF, çizelgeler de hazırlayabilirsiniz. Bunun için oluştur bağlantısına tıklamanız yeterli olacaktır.

Canva

Son yıllarda en popüler araçlardan birisi olan Canva, esnek yapısıyla dikkat çekiyor. Milyonlarca stok görsel, grafik ve şablon sunan platformda ücretsiz olarak da çalışama yapılabilmektedir.

Evernote

Evernote, metinden fotoğraflara ve sesli notlara kadar her şeyi kaydetmenizi sağlayan dijital bir çalışma alanıdır. Üstelik içeriklerinizi hazırlayarak taslak halinde tutabileceğiniz kadar güçlü düzenleme araçları vardır.  Notlarınızı diğer tüm cihazlarınızla senkronize edebilirsiniz.

İçeriğinizi tanıtmaya yardımcı olacak blog araçları

İçerikler hazırlandıktan sonraki adımda ise tanıtım geliyor. İçeriklerin tanıtılması için kullanılacak blog araçları ile içerikleriniz daha fazla kişiye ulaştırabilirsiniz.

Flipboard

Flipboard uygulamasını kullanmak, özellikle haber sitesi gibi sitelerde önemli bir destek sağlamaktadır. Üstelik kullanıcıların içerikleri paylaşmasını da desteklemesi, Flipboard’ı öne çıkarmaktadır.

Make Web Video

Make Web Video, kullanıcıların dakikalar içinde profesyonel kalitede videolar oluşturmasını sağlamaktadır. İçerik üreticilerinden pazarlamaya kadar her alan için uygun olan Make Web Video’da slaytlar ve animasyonlu başlıklar da yapılabilmektedir.  Sürükle bırak yardımı ile başlangıç aşamasında dahi Make Web Video kolayca kullanılabilir.

Blog analizini için kullanılacak blog araçları

Kitle takibi, eğilimlerin incelenmesi ve içeriklerin performansı için blog analizin yapılması gerekir. Bunun için de pek çok farklı seçenek bulunmaktadır.

Analytics

Analytics, sektördeki en güvenilir takip araçlarından birisidir. İçeriklerin performansının takip edilmesi için kullanılabilecek Analytics’te ziyaretçilerin konumundan çıkma oranına kadar tüm detaylara hakim olunabilir. Google Analytics, hedef kitlenizi anlamanıza ve sitenizin performansını artırmanıza yardımcı olduğu için doğru kullanımı önemli kritiklerden birisidir.

Crazy Egg

300.000’den fazla web sitesi Crazy Egg kullanıyor. Crazy Egg, web sitenizdeki sorunlarını belirlemenize ve düzeltmenize yardımcı olmaktadır. Kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve site takibini gerçekleştirmek istiyorsanız Crazy Egg’i test etmelisiniz.

Sosyal takip için kullanılacak blog araçları

Sosyal medyadan gelen kitleler, siteler için önemlidir ve değer katar. İçeriğinizin ne kadar ilgi uyandırdığını takip etmek için blog analizinin yanı sıra sosyal medya takibinin de yapılması gerekebilir.

Agorapulse

Agorapulse, sosyal medya pazarlama kampanyalarınızı yönetmek, izlemek ve analiz etmek için kullanabileceğiniz güçlü bir platformdur. Özel iç görüler ile desteklenen Agorapulse’de farklı fırsatlar yakalayabilirsiniz.  En iyi performans gösteren içeriğinizi belirlemek için performans takibi yapabileceğiniz araçta gelişmiş zamanlama araçlarını da kullanabilirsiniz.

Buffer

Sosyal medya yönetiminden analizine kadar kapsamlı bir platform olan Buffer, kolay kullanımı ile dikkat çekmektedir. En iyi performans gösteren içerikleri takip edebilir, zayıf içerikleri keşfedebilirsiniz.

Tailwind

Kullanıcıların Instagram ve Pinterest’te gönderiler planlamasını ve yayınlamasını sağlayan bir sosyal medya pazarlama aracı Tailwind, sosyal medya pazarlama kapsamında sosyal takip imlanı sunar. Hashtag gibi sosyal medya araçlarını Tailwind ile daha etkin kullanabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?