Ana SayfaSEOWordpress SEO Problemleri ve Çözümleri

WordPress SEO Problemleri ve Çözümleri

-

WordPress SEO problemleri genelde büyük hatalar yüzünden değil de gözden kaçan küçük ayrıntılar sebebiyle yaşanır. Bu yazımızda WordPress kullanırken dikkat etmeniz gereken detaylar hakkında bilgi vereceğiz.

Tema Seçimi

WordPress teması seçilirken genelde hedef kitleye hitap eden ve sitede yayınlanacak içeriğe göre tema seçimi yapılır. Tema seçiminde yapılan en büyük hata ise site ile en alakalı, en çok tercih edilen temayı seçmektir. “En çok tercih edilen tema her zaman en iyi temadır” algısı hata yapmanıza sebebiyet verir. Ancak en çok tercih edilen tema bir çok ögeyi içinde barındırıyor ve sizin bu ögelerin çoğuna ihtiyacınız yok ise seçilen tema sitenize yarar sağlamaktan çok zarar verecektir. Tema seçerken temanın açılış hızı değerleri de çok önemlidir. Tema yavaş ise kullanışlı olmasının pek bir faydası yok.

Eklenti Seçimi

WordPress eklentileri doğru kullanıldığında SEO konusunda en büyük yardımcılardan biridir. Ancak yavaş çalışan eklentiler seçmek veya gereksiz eklenti bulundurmak sitenize zarar verecektir. Sitenizi sıralamalarda yükseltmek için sadece gerekli, hızlı ve iyi uygulamaları kullanmalısınız. Eklenti seçiminde yapılacak basit hatalar yüzünden siteniz aşırı kaynak tüketimi yapabilir ve sitenizin şişmesine sebep olabilmektedir.

Site Haritası

Arama motorlarının sitenizdeki içeriklere ulaşması için Site Haritası (Sitemap) önemli bir detaydır. Sitemap oluşturmak için çeşitli eklentiler kullanılabilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli detay Sitemap’in Google Arama Konsolu’na kayıt edilmesidir.

Aşırı Link Kullanımı

SEO açısından yararlı olan  linkleme, aşırıya kaçılması halinde kullanıcılar üzerinde kötü bir etki bırakır ve kullanıcıların sitenizi tekrar ziyaret etmemesine sebep olur. Bu yüzden aşırı link kullanımından kaçınmalısınız.

Görsellerde Alt Etiketini Kullanmamak

Özgün ve tüm SEO kriterlerine uyan bir içerik hazırlamış olabilirsiniz ancak içerik kadar içeriğe uygun görsel seçimi, görsele verilecek ad ve görsele verilecek açıklamalarda en az içerik kadar önemlidir. Görsel kullanımında açıklama yani “Alt” etiketi kullanımı, kullandığınız görselin görsel arama sonuçlarında da listelenmesini sağlayacak bu durumda dolaylı yoldan içeriğinizin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayacaktır.

Kopya İçerik Kullanımı

Kopya içerik kullanımı aslında sadece Wordpess’in değil tüm içerik üreten sitelerin ortak problemi. Kopya içerik çoğu kişi tarafından, girilen içeriğin bir başka sitedeki içeriğe benzemesi olarak biliniyor. Aslında bu bilgi kısmen doğru ancak eksik. Kopya içerik sadece girilen içeriğin başka bir sitedeki içeriğe benzerliği değil, aynı zamanda aynı site içerindeki içeriklerin,etiket ve/veya kategorilerinde birbirine benzemesi durumudur.

Sitede gerektiğinden fazla etiket ve/veya kategori kullanılıyorsa arama motorları siteyi incelediklerinde bazı içeriklerin kopya içerik olduğunu düşünür. Bu durumdan kaçınmak için içerik içerisinde 3 veya daha az kategori kullanılmalı ve bu içeriklere uygun ve abartıya kaçmayacak kadar etiket kullanılmalıdır. Yoast SEO gibi SEO eklentilerini kullanmak, site içi kopya içerik üretme ihtimalini en aza indirgeyecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?