Ana SayfaSEOYazılarınıza Seviye Atlatacak 10 SEO İpucu

Yazılarınıza Seviye Atlatacak 10 SEO İpucu

-

Gerçeklere bakalım.

  • Google her saniye 40.000’in üzerinde arama sorgusu sonucu vermektedir. Bu, her gün yaklaşık 3.5 milyar arama yapar ve her yıl yaklaşık 1.2 trilyon arama yapar.
  • Esasında her an internette bulunuyoruz, çünkü neredeyse 2 milyarımızın hareket halindeyken kullanabileceğimiz bir akıllı telefonumuz var. Bu nedenle, teknoloji sayesinde, müşteriler daha önce hiç bu kadar erişilebilir olmamıştı.

Özetle, SEO bir işletme için gerçekten çok önemli. Deneyebileceğiniz birçok pazarlama türü vardır ancak SEO tartışmasız en istikrarlı ve sürdürülebilir olanı. Düşündüğünüzde verilerin oldukça tahmin edici olacağını görebilirsiniz. Bir anahtar kelime bulabilir, insanların ne sıklıkta aradığını keşfedebilir ve birinci sayfaya denemek için bir strateji yürütebilirsiniz.

Her şey iyi ve gösterişlidir fakat çoğu zaman, işlerin çözülmeye başlandığı yer: strateji. Deneyimlerime göre, işletmeler genellikle SEO’nun teknik yönüne odaklanırlar ve aslında, SEO’yla daha insan olmak, daha iyi sonuçlar elde etmek için daha hızlı olursunuz. Neyse ki, bunu yapmak yardımcı olabilir SEO uyumlu makale hazırlamak için kritik püf noktaları vardır.

SEO stratejinizi  geliştirecek Yazılarınıza Seviye Atlatacak 10 SEO İpucu

  1. Aslında Robotlar İçin Değil, İnsanlar İçin Yazıyorsunuz

    Metin yazarlığı sanat ile bilimi bir araya getirme sanatıdır. Genelde düşünülemese de SEO da aynıdır. Dahası, SEO uzmanları bilim bölümünde genellikle iyi olsa da, bazen ilk başta ne için hazırlık yaptıklarını unutmakla suçlanabilirler.
    Bu konuyu biraz açalım.

    Google bir iş yeri. Görevi, belirli bir anahtar kelime için en alakalı ve yararlı web sayfalarını arama sonuçlarından getirmektir.

    Bu nedenle, sıralama kriterlerine gelince, Google içerik ve otoriteyi diğer her şeyden öncelikli olarak düşünür. Google, arama motoru kullanıcılarına aradıklarını sunmanın en iyi yolunun kaliteli ve saygın içerik olduğuna inanmaktadır. İçeriğini oluştururken bunu göz önünde bulundurmalısın. Nihai ödül, web sayfalarınızın insanlar tarafından okunmasıdır. Gerçek insanlar!

    Bu nedenle, yazınızı ilginç ve ilgi çekici bir şekilde hazırlamanız gerekir.
    Sonuçta, 1. sayfaya çıkmak savaşın bir parçası. Eğer sıralamalarda üst sıralarda yer alıp yüksek hacimli web sitesi trafiğini üretiyorsanız, ancak insanlar ağırlıklı olarak sitenize girdikten kısa bir süre sonra web sitenizi terk ediyorsa, ne işe yarar?

    Robotik ve sistemler ile ilgili bir SEO stratejiniz yok. Günün sonunda, en uygun SEO stratejisinin insan öncelikli bir strateji olduğunu unutmayın.

  2. Anahtar Kelime Yoğunluğu Günleri Bitti

    İlgili bir konu üzerine yazarken, anahtar kelimelerle abartmaktan çekinmeyin. Eskisi gibi değil artık arama motoru algoritmaları gelişti. Günümüzde çok daha kompleks çalışmalarda daha iyi performans gösterebiliyorlar, dolayısıyla endişelenmeye gerek yok.
    Semantik indeksleme sayesinde Google, içeriğinizin ne hakkında olduğunu üzerinde durduğunuz anahtar kelime yoğunluğundan değil tüm yazınızdan çıkaracak kadar akıllıdır.

  3. Yoğun Duygulara Temas Eden Yazı Yazma

    Yayınladığınız bir yazının 200 kelime veya 2000 kelime olması fark etmez,  içerik okumak bir yolculuktur. Fotoğraftanız ne kadar enerjik olursa, o kadar eğlenceli olur anlam taşır. (Ve tabii ki ne kadar eğlenceli olursa, SEO stratejiniz o kadar başarılı olur.)
    Başarılı yazar Stephen King’i dinleyin. “A Memoir of the Craft, King” adlı kitabında, çekingen insanların asla iyi bir yazı yazamadığını söylüyor.

    Kaldıraç duygulara dokunmayı deneyin. Dünyadaki en başarılı markalar, katılımı artırmak için duygu kullanıyor. Korku, öfke, karışıklık, güç, mutluluk, ilham … Hepsinin oynaması gereken potansiyel bir rolü vardır. Konunuzun etrafında bir öykü oluşturabiliyorsanız, o zaman o kadar çok şey olurki. İnsanlar aşk hikayeleri dinlemeye hazır.

  4. Yazınızı Acımasızca Düzenleyin

    Eskiden efsanevi metin yazarı Eugene Schwartz’ın her kelimenin amacının basit bir amacı olduğunu öğrendim: bir sonraki metni okumak.

    Başka bir deyişle, içeriğinizdeki saçma unsurları ortadan kaldırmanız gerekir. Gereksiz sözlü ifadeyi eklemek doğaldır; Bu hepimizin yaptığı bir şey.

    Kalite içerik, çalışmamızı hassaslaştırmamız için kendimize zaman tanıdığımızda yaratılmıştır. Daha az neredeyse her zaman daha fazladır ancak kullandığımız sözcük sayısını azaltmak zordur. Bir yazı eklemek çok daha kolaydır.

    Ancak, iyi bir yazıyı harika içeriklerden ayıran şey budur.

    Büyük Steve Jobs’ın söylediği gibi, “Basit genellikle karmaşık olmaktan daha zor”.

  5. İlerlerken Arkana Bakma

    Bana göre, gerçekten değerli bir içerik ürettiyseniz, bir şeyler geri alma hakkını elde ettiniz demektir.

    Bir tweet, paylaşım veya blog yorumu ister misiniz? Ardından, sormanız gereken en iyi alan, kararınızın bitiminde yer almasıdır.

    Bu sadece adil bir şey değil, aynı zamanda eserinizin ömrüne de yardımcı olur. Bir yıl içinde web sayfanızda hâlâ yorum yapan herhangi biri olduğunu varsayalım. Bu, Google’ın bu içeriğin hala sıralamaya değer olduğunu belirtiyor.

  6. İyi Bir Meta Açıklaması Oluşturun

    Bir anahtar kelime için birinci sayfada bir noktaya geldiğinizi düşünün ancak yine de trafiğinize herhangi katkı sağlayamadığınızı düşünün. Bu korkunç olmaz mıydı?

    Ama çok kolay olabilir. Birinci sayfaya ulaşmak, herhangi bir SEO stratejisinde çok önemli, sondan bir önceki adımdır. Bir stratejinin herhangi bir Yatırım Getirisi(ROI) getirip getirmediğini belirleyen katil faktör hakkında daha az konuşulmaktadır.

    Web sayfalarınızdan birinin birinci sayfaya geldiğini varsayalım. İnsanlar aslında arama sonuçunuzu tıklıyor mu? Değilse, sorun meta açıklamalarınız ile yalan olabilir.

    Bir meta açıklaması, bir arama sonucunun altında görülen küçük özettir. İnsanlara alakalı olup olmadığına karar vermelerine yardımcı olur, bu nedenle son derece önemlidir.

    Bu, temel olarak kullanıcılar bir rakibinizin sitesine tıklamadan önce web sayfanıza dikkat çekme için son şansınızdır. Bu nedenle, bazı yaratıcı elektriği hissettirmeli ve söz konusu konunun kalbine ve ruhuna gerçekten dokunan bir meta açıklama yazmalısınız.

  7. Yazı tipleri, sözleriniz için giysilerdir

    Bu nedenle yazı tiplerini çok dikkatli seçin. İster inanın ister inanmayın, içeriğinizin gösterilme şekli SEO sonuçlarınızda dramatik bir etkiye sahip olabilir.

    Google, kullanıcı deneyimine çok ciddi değer verir; sitenizde iyi vakit geçirip geçirmediğini öğrenebilir.

    Hemen çıkma oranlarını inceleyecek ve sıralama pozisyonlarını buna göre ayarlayacaktır. İnsanlar içeriği bir kaç saniye sonra birinci konumdaki yazıdan vazgeçerse Google, düşündükleri kadarıyla ilgisiz olduğunu varsayabilir …

    … ve birkaç pozisyona bırakın.

    Eşit olarak, insanlar sekizinci konumda bir şeyi seviyorsa, Google bu sayfaya büyük bir ivme kazandırabilir.

    Öyleyse hangi faktörler bekleme süresini artırabilir?

    Yazı tipi bir boyutudur..

    Dünyanın en şaşırtıcı içeriğini yaratabilirsiniz, ancak web sitenizdeki yazı tipinin okunaksız olması durumunda sorununuz var demektir.

    İçeriğinizin kalitesini artıracak birkaç kullanıcı deneyimi ipucu var ve bir sonraki başlık bundan bahsediyor.

  8. Tıklanmaya Değer Bir Başlık Atın

    Hepimiz blog yazıları ve makaleleri okumayı severiz, ancak bir başlık nedeniyle bir bağlantıyı tıklayarak, yalnızca yanıltılmış olduğumuzun farkına varma tecrübemizi de göz ardı edemeyiz.

    Söz konusu içerik ya vaat edilenlere uymuyor ya aşırı durumda ya da başlık ile tamamen ilgisizdir.

    Uzun vadeli, çok samimi olmamak en iyisidir. Evet, tıklamaları ve trafiği elde etmek harika, ancak sürmeye doğru yol alıyor.

    Başlığınızla yazınız arasında kopukluk varsa, en iyi senaryda her seferinde trafiğinizde geçici bir artış yaşamanız olacaktır.

    En kötü senaryo, yalancı olmanız nedeniyle itibar kaybedeceğiniz ve markanızı yok edeceğinizdir.

    İnsanlar güçlü bir başlık üzerinde çalışmak gerektiğini vurgulaması doğrudur. Daha büyük resmi gözden kaçırmamalısınız.

  9. Paragraflarınızı ayırın ve alt başlıkları kullanın

    Belki de zamanın bir getirisidir ancak maalesef ki günümüzde biraz tembellik içindeyiz. Makaleler için sözcükleri tam manasıyla okumuyoruz. Bunun yerine, onları taramaya ve gözümüze çarpan kelimeleri veya cümleleri araştırmaya eğilimliyiz.

    İçeriğiniz çok büyük bir metin bloğunda görüntüleniyorsa, yazının öne çıkması zor. Dahası, okumak korkutucu bile görünebilir. İçeriğiniz okuyanların gözünde kolay olmalı ve okumak eğlenceli olmalıdır, bu nedenle tüm metni boşluklarla ayırın.

    Ayrıca, yeni bir noktaya vurgu yaparken alt başlıklar kullanın. Bu da, bir okuyucunun o alt başlık etrafında dolaşması ve alakalı bir şey bulma şansını artıracaktır.

  10. Bol Miktarda Görsel Kullanın

    Bir metin yazarı olarak, bunu söylemek canımı acıtıyor olabilir, ancak doğru: görüntüler bazen kelimelerden daha güçlü.

    Ancak bu kavram, özellikle bir akıllı telefondaki içerikle ilişkili olarak doğrudur.

    Onunla savaşma, kucakla. Her yerde gördüğünüz yorgun stok görüntülerinden kaçının ve canlı renklerle etkili fotoğraflar elde etmeye çalışın.

    Resimler, yazınıza derinlik katar. İşinizin kalitesini artırırsa neden bunu yapmak istemezsiniz?

    Özetle, SEO söz konusu olduğunda, küçük, teknik unsurlar tarafından engellenmeyin.

    Asla unutmayın ki, çoğu insan için SEO’nun kalbinde Google vardır, yalnızca bir amacı olan bir arama motoru insanları için bir hizmet sunmaktır.

    Bu SEO metin yazma tekniklerinde ortak bir şey var:

    Hepsi kullanıcı için içerik geliştirmek için tasarlandı. Her şey onunla ilgili, değil mi? SEO, bir web sitesi görünürlüğünü vermekle alakalıdır. İnsanlara eşyalarımızı bulmalarını istiyoruz, bu yüzden ziyaret ettiklerinde onlarla iyi vakit geçelim.

KAYNAK: https://unamo.com/blog/general/10-seo-copywriting-tips-and-secrets-thatll-add-the-finishing-touch-to-any-seo-strategy

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?