Ana SayfaSEOYouTube Analytics güncellemesi: Artık trafik kaynaklarını gösteriyor

YouTube Analytics güncellemesi: Artık trafik kaynaklarını gösteriyor

-

YouTube, video analizlerini trafik kaynaklarına ilişkin detaylı bilgileri gösterecek şekilde güncelliyor. YouTube Analytics güncellemesi, içerik oluşturuculara izleyenlerin videolarına nasıl ulaştıklarını gösteren yeni bir raporla güncelleniyor.

Creator Insider Youtube kanalındaki paylaşılan en son haber bülteninde, YouTube ekibi bu yeni raporun trafik kaynakları hakkındaki verileri nasıl daha net hale getirdiğini açıklıyor.

YouTube kanal sahipleri, yeni raporu YouTube Studio‘daki Analytics sekmesinde bulabilir.

Şimdi Genel Bakış alanında ilk başta yer alan “Daha fazla göster” başlıklı bir bölüm var. Tıkladığınızda açılan sayfada “trafik kaynağı” sekmesinde görebiliyorsunuz.

YouTube Analytics güncellemesi
YouTube Analytics güncellemesi

Yukarıdaki örnekte, raporun trafik kaynağını nasıl listelediğini, her bir trafik kaynağı tarafından oluşturulan görüntülemelerin yüzdesini ve her bir kaynaktan gelen görüntülenme sayısını görebilirsiniz.

Youtube öneri algoritması nasıl çalışır?

YouTube Analytics güncellemesi ile eklenen metrikler

  • Bildirimler
  • Abonelikler özet akışı
  • YouTube önerileri
  • YouTube Ana Sayfası
    • Bir sonraki
    • Kanal sayfaları
  • Diğer

YouTube ekibi, “Diğer” kaynakların neler içerebileceğini açıklamıyor ancak başka bir videonun yorum bölümünden bir videonun bağlantısını tıklayan izleyiciler veya bunun gibi diğer rastgele yerleşimler bu başlık altında toplanıyor olması muhtemel.

Her trafik kaynağının yanında ya yeşil bir ok, gri bir ok ya da bir çizgi göreceksiniz.

Raporda, yukarı doğru yeşil bir ok gösteriyorsa bu, kanalın geçmiş verilerine göre trafik kaynağının normalden daha iyi performans gösterdiği anlamına gelir. Aşağıyı gösteren gri bir ok, trafik kaynağının genellikle o kaynak tarafından oluşturulan izleyici sayısına kıyasla düşük performans gösterdiğini gösterir. Kısa çizgi göstergesi veya hiç gösterge olmaması, YouTube’un bu trafik kaynağından performansın yükselip düşmediğini bilmek için yeterli geçmiş verisine sahip olmadığı anlamına gelir.

İzleyenlerin bir videoyu farklı şekillerde ve farklı yerlerde bulması normaldir. Bu nedenle, bu raporda birçok farklı trafik kaynağının görülmesi yaygındır.

Bir video, belirli bir trafik kaynağıyla son derece iyi performans gösterdiğinde, diğerlerinden daha az görüntüleme veya gösterim alabilir.

Örneğin, çok sayıda izleyici ana sayfasında bir video görürse, kullanıcılar bu videoyu kendilerine tavsiye ettiğini gördüğü için diğer kaynaklardan daha az gösterim alabilir. Bu güncelleme artık YouTube Studio’da mevcuttur.

Google açıkladı: Youtube arama nasıl çalışır?

Başka Bir Güncelleme: YouTube Ses Kitaplığı

Aynı haber bülteninde YouTube ekibi, içerik oluşturucunun hayatını kolaylaştıracak başka bir özelliğini daha duyurdu.

YouTube Studio, binlerce ücretsiz şarkı ve içerik oluşturucunun videolarında düzenleyebileceği ses efektlerinden oluşan bir koleksiyon olan kendi ses kitaplığını alıyor.

YouTube ses kitaplığı güncellemesi

Bu sadece ek seslerin karıştırılması sürecini basitleştirmekle kalmaz, aynı zamanda videonun lisanslı seslerin kullanılması nedeniyle telif hakkı ihtarı almamasını sağlar.

Ayrıca, uygun içerik oluşturucular, YouTube ses kitaplığından müzik ve ses efektleri eklendiğinde videolarından tam anlamıyla para kazanmaya devam edebilir.

Bu güncelleme de artık YouTube Studio’da da mevcuttur.

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?